0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
2 el Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
150 ml Water
1 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit81 Punten
CO2eq914 g
Water96,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe. Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.
TIPOok erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.
II
Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.