Marokkaanse groentestoof

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten en pompoen

| 530 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, Koolhydraatbewust, Variatie, Lactosevrij, Lekker snel, Afvallen
Mais
Peulvruchten
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Tomatenpuree
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 200 g Kikkererwten
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 150 ml Water
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq914 g
water-reduction-scoreWater96,9 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
  2. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe. Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  5. Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.
TIPOok erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.

II

Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie530 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker15 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Peulvruchten
Noten