Maïs-kokossoep met zoete bataat

Maïs-kokossoep met zoete bataat prei en kikkererwten croutons

| 789 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Afvallen, Lactosevrij, Vegan
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 360 g MaïsHerkomst: Luna e Terra
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st Knoflookteen
  • 300 g Zoete bataatHerkomst: Solid
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 200 g Kikkererwten

Zelf toevoegen

  • 400 ml Water
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit60 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq928 g
water-reduction-scoreWater53,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant. Schud de pan af en toe. Breng op smaak met zout en peper en met specerijen naar keuze (bv kurkuma, paprikapoeder, chilivlokken).
  2. Schil de zoete bataat en snijd klein. Snijd de prei in ringetjes en was grondig in een vergiet onder de kraan.
  3. Verhit olie in een soeppan en bak de helft van de prei 2 minuten. Doe de zoete bataat erbij en en schenk het water en de kokosmelk erover. Verkruimel het groentebouillontablet boven de pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de zoete bataat gaar is. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan, voeg toe aan de pan en laat zachtjes meekoken. Rasp de rode peper boven de soep voor wat pit en pers de knoflook erboven uit. Voeg de overgebleven prei toe en kook nog enkele minuten mee. 

  5. Garneer de soep met de kikkererwten croutons.
TIPOok erg lekker met koriander.

II

Deze maïs-kokossoep is voedzaam en ontzettend lekker. Maïs wordt vaak gegeten als groente, maar wist je dat maïs eigenlijk een graansoort is? Het is een bron van vezels, vitamine B en eiwitten. Voornamelijk de vezels zorgen ervoor dat maïs positieve effecten op onze gezondheid heeft.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie789 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker23 g
Vet39 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels21 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Mais