0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
200 ml Kokosmelk
2 st PreiHerkomst: Peeters
2 st Knoflookteen
300 g Zoete bataatHerkomst: Solid
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
200 g Kikkererwten
Zelf toevoegen
400 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit60 Punten
CO2eq928 g
Water53,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant. Schud de pan af en toe. Breng op smaak met zout en peper en met specerijen naar keuze (bv kurkuma, paprikapoeder, chilivlokken).
Schil de zoete bataat en snijd klein. Snijd de prei in ringetjes en was grondig in een vergiet onder de kraan.
Verhit olie in een soeppan en bak de helft van de prei 2 minuten. Doe de zoete bataat erbij en en schenk het water en de kokosmelk erover. Verkruimel het groentebouillontablet boven de pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de zoete bataat gaar is. Pureer de soep met een staafmixer.
Spoel de maïs in een zeef onder de kraan, voeg toe aan de pan en laat zachtjes meekoken. Rasp de rode peper boven de soep voor wat pit en pers de knoflook erboven uit. Voeg de overgebleven prei toe en kook nog enkele minuten mee.
Garneer de soep met de kikkererwten croutons.
TIPOok erg lekker met koriander.
II
Deze maïs-kokossoep is voedzaam en ontzettend lekker. Maïs wordt vaak gegeten als groente, maar wist je dat maïs eigenlijk een graansoort is? Het is een bron van vezels, vitamine B en eiwitten. Voornamelijk de vezels zorgen ervoor dat maïs positieve effecten op onze gezondheid heeft.