170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
100 g Gerookte zalmHerkomst: fish and more - ekomenu maatwerk
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in kleine stukken.
Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
Verhit olie in een bakpan en bak de ui en courgette lichtbruin (circa 5 minuten). Voeg de crème fraîche en een scheutje kookvocht toe.
Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Roer door de saus en verwarm kort mee. Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de volkoren macaroni met een flinke schep zalm-roomsaus.
TIPOok erg lekker met verse dille.
II
Vandaag staat er een lekker macaroni gerecht met courgette en zalm-roomsaus op het menu. De zalm wordt geleverd door Fish & More. Al hun visproducten zijn duurzaam gevangen of biologisch gekweekt. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat de vis van Fish & More voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.