170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
100 g FeToHerkomst: taifun
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
250 g ChampignonsHerkomst: proef
250 g Palmkool - cavolo neroHerkomst: Oegema
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Peper
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de macaroni. Kook de macaroni in 8 minuten beetgaar. Giet het water af.
Pel en snipper de ui. Was de palmkool in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwijder desgewenst de harde stelen en snijd het blad klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en bak de ui, champignons en palmkool enkele minuten. Bak de tomaten mee op een hoog vuur. Schep de macaroni erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Doe alles in een ovenschaal, verbrokkel de FeTo erover en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je FeTo over? Deze is ook heerlijk door een frisse salade.
II
Vandaag een heerlijke casserole met gefermenteerde tofu: FeTo. De tofu wordt gefermenteerd met behulp van veganistische yoghurtculturen. Dit zorgt voor een aangename, lichtzure smaak. Heerlijk in een salade of in een pasta gerecht.