Macaroni carbonara

Macaroni carbonara met prei en champignons

| 595 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Afvallen, Gezin, Lactosevrij, Ketogeen, Seizoen, Vegetarisch, Lekker snel
Tarwe
Ei
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st EierenHerkomst: bio meerwaarde
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq669 g
water-reduction-scoreWater8,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen en was in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de verse peterselie fijn.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een deel van de peterselie toe, zet het vuur laag en laat de prei afgedekt nog 5 minuten sudderen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om te voorkomen dat de prei aanbakt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang wat kookvocht op.
  4. Roer de eieren met zout, veel peper en wat kookvocht los in een kom en voeg de prei en het eimengsel toe aan de pan met pasta. Roer het snel door elkaar en laat de pasta met de deksel op de pan 5 minuten rusten totdat het ei is gestold. Schud af en toe met de pan heen en weer om het eimengsel te verdelen, maar laat de deksel op de pan zodat het niet afkoelt. Mocht het niet stollen dan kun je de pan ook een paar minuten verwarmen.
  5. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer pasta carbonara met de gebakken champignons. Garneer met de overgebleven verse peterselie.
TIPOok lekker om wat knoflook met de champignons mee te bakken.

II

Carbonara is een Italiaanse saus die waarschijnlijk uit de regio Lazio komt. De saus wordt meestal gemaakt met relatief goedkope ingrediënten en is daarom begonnen als een armeluisgerecht. Deze populaire saus wordt tegenwoordig overal in Italië en ook vaak buiten Italië gegeten. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders, die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara is 'van de kolenbrandersvrouw').

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie595 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Ei
Gluten