170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
70 g Tomatenpuree
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
2 st Knoflookteen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st PreiHerkomst: Peeters
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
75 g Geraspte kaas
Zelf toevoegen
2 el Italiaanse kruiden
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.604 g
Water41,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schrap de wortels en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd klein. Snijd de prei in kleine ringetjes en was grondig in een zeef onder de kraan.
Verhit bakolie in een koekenpan of braadpan en bak de groenten 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree mee en pers de knoflook erbovenuit.
Voeg de tomatenstukjes toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes koken, proef en breng eventueel op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Breng intussen water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
Serveer de pasta met een flinke schep saus. Strooi de geraspte kaas erover en garneer met de verse basilicum.
TIPMaak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt. Ook erg lekker met (vegan) gehakt.
II
Vandaag op het menu een heerlijke pasta met een Bolognese saus. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en ui. Een klassieke Bolognese saus vraagt een lange bereidingstijd in verband met het stoven. Vandaag maken we een snelle variant, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten.