Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in 3 stukken. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein.
Doe de paprika en courgette in een kom, druppel olijfolie erover en pers de knoflook erboven uit. Meng door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg de groenten daarna op een (warm) bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone koekenpan.
Breng in een steelpan water met azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk het ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig uit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei dan op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren een voor een op dezelfde manier.
Doe de hummus in een bakje en voeg een klein beetje water toe. Roer goed door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hussel de sla en gegrilde groenten goed door elkaar, schenk de hummusdressing erover en garneer met de zadenmix en gepocheerde eieren.
TIPOok erg lekker met verse koriander.
II
Vandaag een maaltijdsalade op het menu met gegrilde groenten en gepocheerde eieren. Eieren pocheren is erg leuk om te doen. Het ziet er mooi uit en het geeft een heerlijk romige smaak aan je salade. Bij een gepocheerd ei blijft het eiwit en eigeel beide zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken!