Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappels in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel de ui en knoflook en snijd klein. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Verwijder vervolgens de harde steeltjes en snijd wat kleiner.
Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Doe de paprika en het gehakt erbij en roerbak op een middelhoog vuur totdat het gehakt rul is.
Voeg de zoete aardappelblokjes en een scheutje water toe en laat – afgedekt - ongeveer 5 minuten stoven.
Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
TIPDe linzensalade is ook erg lekker met verse koriander, munt of een beetje yoghurt.
II
Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Linzen zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Linzen zijn een lekkere en veelzijdige vleesvervanger. Vandaag serveren we een lekkere linzensalade met onder andere zoete aardappel, paprika, spinazie en kalfsgehakt.