Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
Snijd de runderbraadworst in plakjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verwarm olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook 2 minuten. Voeg de worst en paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Doe de tomaat en linzen erbij en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder en sambal.
Serveer de linzen stoofpot in mooie borden of kommen.
TIPOok heel erg lekker met verse peterselie.
II
Vandaag een variatie op het gerecht Lescó. Dit is een traditioneel Hongaars gerecht en heeft iets weg van een ratatouille. Oorspronkelijk wordt dit gerecht gegeten met een Poolse rookworst maar we gebruiken vandaag een runderbraadworst die extra veel smaak geeft aan het gerecht.