Linzen stoofpot

Linzen stoofpot Hongaarse stijl

| 511 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Paprika
Peulvruchten
Rund
Varken
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Gele paprikaHerkomst: Solid
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Linzen
  • 200 g Runderbraadworst

Zelf toevoegen

  • 1 el Sambal
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.664 g
water-reduction-scoreWater398,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Snijd de runderbraadworst in plakjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook 2 minuten. Voeg de worst en paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Doe de tomaat en linzen erbij en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder en sambal.
  4. Serveer de linzen stoofpot in mooie borden of kommen.
TIPOok heel erg lekker met verse peterselie.

II

Vandaag een variatie op het gerecht Lescó. Dit is een traditioneel Hongaars gerecht en heeft iets weg van een ratatouille. Oorspronkelijk wordt dit gerecht gegeten met een Poolse rookworst maar we gebruiken vandaag een runderbraadworst die extra veel smaak geeft aan het gerecht.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie511 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker13 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Peulvruchten
Rund
Varken
Koriander