125 g Volkoren lasagne bladenHerkomst: La Bio Idea
400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
200 g Linzen
1 st Knoflookteen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
150 ml Water
2 el Italiaanse kruiden
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, linzen, tomatenstukjes en water toe en laat alles 8 minuten pruttelen op een middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagne bladen en weer een laagje saus en wat vegan kaas. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Strooi de vegan geraspte kaas over de lasagne.
Bak de lasagne circa 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagne bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met geraspte wortel of champignons.
II
Onze lasagne wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo's maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. Heerlijk in combinatie met linzen en pompoen. Dit gerecht heeft een wat langere bereidingstijd, maar zodra de lasagne in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen.