Licht pittige bananencurry met rode rijst een frisse komkommer-veldslasalade
Nog geen reviews
840 kcal
220 g groente
Een bijzonder recept: curry met mais en banaan! In Azië wordt vaker gebruik gemaakt van fruit in een (pittige) hoofdgerecht. Het geeft op warme dagen een lekker fris en zoetig element, wat de hele maaltijd omhoog krikt. Dit gerecht is het lievelingsgerecht van Davi, de zoon van collega van het receptenteam Freya. Maar wij zijn allemaal fan!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Rode rijst Herkomst: Do-it
- 1 st Banaan Herkomst: udea
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 3 st Komkommertje Herkomst: Puur NL
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 75 g Veldsla Herkomst: Lukassen
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Oijfolie extra vierge
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in circa 20 minuten gaar (eventueel met een klein beetje azijn, zodat de rijst mooi rood blijf van kleur). Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Schil de banaan en snijd in kleine stukken. Giet de mais af. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Voeg de banaan en mais toe en warm kort door.
- Meng olijfolie extra vierge met de limoensap en -rasp (en eventueel een beetje honing). Was de komkommer en snijd in stukjes. Was de veldsla en laat goed uitlekken. Maak een salade van de komkommer en veldsla en meng met de dressing.
- Serveer de rode rijst bij de bananencurry samen met de groene salade en de cashewnoten.
TIP
Bananen kunnen slecht tegen ons koude transport. Haal ze daarom uit de maaltijdzak en leg ze lekker op de fruitschaal in een warm huis. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 75%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -63%
Water + 4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Gezin, Glutenvrij, Seizoen, Lekker snel, Variatie, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie840 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker20 g
Vet39 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels9 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Mais
Noten