Licht pittige bananencurry met rode rijst een frisse komkommer-veldslasalade

840 kcal
220 g groente

Een bijzonder recept: curry met mais en banaan! In Azië wordt vaker gebruik gemaakt van fruit in een (pittige) hoofdgerecht. Het geeft op warme dagen een lekker fris en zoetig element, wat de hele maaltijd omhoog krikt. Dit gerecht is het lievelingsgerecht van Davi, de zoon van collega van het receptenteam Freya. Maar wij zijn allemaal fan!

Licht pittige bananencurry met rode rijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Rode rijst Herkomst: Do-it
  • 1 st Banaan Herkomst: udea
  • 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 3 st Komkommertje Herkomst: Puur NL
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 75 g Veldsla Herkomst: Lukassen
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Oijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in circa 20 minuten gaar (eventueel met een klein beetje azijn, zodat de rijst mooi rood blijf van kleur). Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Schil de banaan en snijd in kleine stukken. Giet de mais af. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Voeg de banaan en mais toe en warm kort door.
  3. Meng olijfolie extra vierge met de limoensap en -rasp (en eventueel een beetje honing). Was de komkommer en snijd in stukjes. Was de veldsla en laat goed uitlekken. Maak een salade van de komkommer en veldsla en meng met de dressing.
  4. Serveer de rode rijst bij de bananencurry samen met de groene salade en de cashewnoten.
TIP
Bananen kunnen slecht tegen ons koude transport. Haal ze daarom uit de maaltijdzak en leg ze lekker op de fruitschaal in een warm huis.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 75%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water + 4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganGezinGlutenvrijSeizoenLekker snelVariatie9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie840 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker20 g
Vet39 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels9 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Mais
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten