Lactosevrij, Variatie, Afvallen, Vegan, Vegetarisch, Gezin, Lekker snel
TarweNotenGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
1 st MangoHerkomst: fairtrasa
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
130 g ParelgortHerkomst: do it
1 g Gemengde kiemenHerkomst: de Peuleschil
50 g CashewnotenHerkomst: bio organics
Zelf toevoegen
2 el Sweet chilisaus
1 el Olijfolie extra vierge
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit91 Punten
CO2eq811 g
Water46,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook voor de parelgort. Kook de parelgort in 20 minuten gaar. Spoel na het koken af met koud water en zet opzij.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in plakjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Doe de kiemen in een zeef en schenk het kokend water van de broccoli erover. Spoel direct af onder de koude kraan om het gaar proces te stoppen.
Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes (let op de grote pit). Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
Doe de parelgort in een grote kom en schep de broccoli, mango, paprika, olijfolie en sweet chilisaus erdoor.
Hak de cashewnoten grof en schep door de parelgort. Garneer de salade met de kiemen en fijngesneden koriander.
TIPJe kunt ook zelf een heerlijke chilisaus maken. Meng 3 el sambal, 3 el olie, 3 el agavesiroop, 2 el water, knoflook en citroensap door elkaar.
II
Deze week lauwwarme parelgort met mango op het menu. Door de sweet chilisaus krijgt dit gerecht een verrassende smaak. Broccoli is rijk aan vitamine B11, oftewel foliumzuur, C en K. Verder bevat deze groente de stof idolen, die helpen de lever bij ontgifting van het lichaam. In dit gerecht gebruik je de hele broccoli, dus ook de stronk. Zonde om deze weg te gooien!
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'