400 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea
170 g Penne (GV)Herkomst: DI IT
2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit58 Punten
CO2eq1.504 g
Water29,6 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Breng water met een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook in 10 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de aubergine en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd in plakjes.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de champignons en aubergine toe en roerbak 5-8 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Voeg de tomatenstukjes toe en warm een aantal minuten mee.
Bouw nu de laagjes op in een ovenschaal en wissel daarbij de saus af met de pasta. Begin en eindig met een laagje saus en bedek de penne-lasagnette vervolgens met de katenspek en plakjes tomaat.
Bak de penne-lasagnette circa 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je er ook een eenpansgerecht van maken. Ook erg lekker met wat bosui erover.
II
Glutenvrij eten betekent niet dat je geen pasta of lasagne meer kunt eten. We maken de penne-lasagnette vandaag met glutenvrije penne, verschillende groenten, tomatensaus en krokant spek. Maar natuurlijk kun je ook zelf een keer naar hartenlust variëren met andere groenten. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.
'Inspired by Ralph Moorman'