Lasagne met vegan mozzarella

Lasagne met vegan mozzarella courgette en champignons

| 532 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch
Tarwe
Gluten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 250 g Champignons, witHerkomst: proef
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 80 g Vegan mozzarellaHerkomst: vegan deli
  • 160 g Groene lasagnebladenHerkomst: la bio idea
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd of schaaf de helft in dunne plakjes en snijd de andere helft in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de champignons en courgetteblokjes toe en bak 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de tomatenstukjes toe en warm een aantal minuten mee.
  4. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen en plakjes courgette, weer een laagje saus met daarop plakjes courgette. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes courgette. Snijd de vegan mozzarella in reepjes en bedek de lasagne ermee.
  5. Bak de lasagne circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagnebladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met vegan gehakt.

II

Onze lasagnebladen worden op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. We maken de lasagne vandaag met verschillende groenten, tomatensaus en vegan mozzarella. Maar natuurlijk kun je ook zelf naar hartenlust variëren met andere groenten. Het gerecht moet wel een tijd garen, maar dan heb jij je handen vrij om wat anders te doen. De oven doet al het werk.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie532 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet19 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit16 g
Vezels8 g
Zout0.7 g

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Mais