Lasagne met aubergine kaas en ham

706 kcal
300 g groente

Wist je dat lasagne oorspronkelijk niet uit Italië komt, maar uit Griekenland? De naam ‘lasagne’ is namelijk afgeleid van het Griekse woord ‘Leganon’ en dit betekent ‘plat deeg in reepjes gesneden’. Vandaag maken we een gerecht dat iets weg heeft van Italiaanse lasagne en Griekse moussaka. Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Lasagne met aubergine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 125 g Volkoren lasagne Herkomst: La Bio Idea
  • 90 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de tomaat en gepelde tomaten erbij en laat op een laag vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Pureer de saus grof met een staafmixer.
  3. Was intussen de aubergine en snijd in dunne plakken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de plakken aubergine ongeveer 5 minuten. Giet het water af en laat de aubergine goed uitlekken. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  4. Doe een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een laagje aubergine, geraspte kaas, lasagnevellen en ham. Ga net zo lang door tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Eindig met tomatensaus en een paar aubergine plakjes en bestrooi met de overgebleven kaas. 

  5. Bak ongeveer in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een vork of de lasagne gaar is.
TIP
Je kunt de aubergine plakken ook besmeren met een beetje olie en grillen of bakken aan beide kanten tot ze lichtbruin kleuren.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 38%
co2-reduction-score
CO2 eq -18%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenVariatieSeizoenGezinEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie706 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Varken
Tarwe
Melk
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten