Afvallen, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
VarkenMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea
2 st Knoflookteen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
50 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
75 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
125 g Volkoren lasagneHerkomst: La Bio Idea
1 st AubergineHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
100 ml Water
4 el Olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq2.596 g
Water51,1 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in met olie of boter.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Kook de wortel in 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de tomaat, tomatenstukjes en het water erbij en laat op een laag vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Was de aubergine en snijd in dunne plakken. Besmeer de plakken met een beetje olie en gril of bak de aubergine plakken aan beide kanten lichtbruin.
Doe een laagje tomatensaus op de bodem, gevolgd door een laagje wortel, aubergine, lasagnevellen en ham. Ga net zo lang door tot alles op is gebruikt. Eindig met tomatensaus en een paar aubergine plakjes en bestrooi met geraspte kaas.
Bak ongeveer in 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een vork of de lasagne gaar is.
TIPHet is ook lekker om feta over de bovenkant van de lasagne te verkruimelen.
II
Lasagne is een welbekende pastasoort. Van alle soorten pasta is dit een van de de oudste soorten. Wist je dat lasagne oorspronkelijk niet uit Italië komt, maar uit Griekenland? De naam ‘lasagne’ is namelijk afgeleid van het Griekse woord ‘Leganon’ en dit betekent ‘plat deeg in reepjes gesneden’. Vandaag maken we een gerecht dat iets weg heeft van Italiaanse lasagne en Griekse moussaka. Een heerlijke combinatie!
Tip: bewaar de aubergine op een donkere plek.