Lekker snel, 9 maanden, Variatie, Gezin, Lactosevrij, Seizoen
TarweVarkenGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g Salie
70 g PancettaHerkomst: Fumagalli
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g GnocchiHerkomst: Bioverde
300 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit52 Punten
CO2eq761 g
Water24,7 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortels, snijd in plakjes en kook 5 minuten. Giet het water af en laat goed uitdampen.
Verhit olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de gnocchi goudbruin en knapperig in circa 10 minuten.
Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de pancetta in reepjes. Bak de pancetta en ui bruin en krokant.
Snijd de salie klein. Bak de voorgekookte wortels en de salie nog kort met de pancetta en ui mee. Breng op smaak met peper.
Schep de gnocchi en groenten bij elkaar en serveer op een mooie schaal.
TIPJe kunt de gnocchi ook koken in plaats van bakken. Of met een beetje olie krokant bakken in de oven op 180 ºC.
II
Vandaag op het menu een heerlijk gerecht met gnocchi (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een, iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het krokant in en pan.