Koolvispakketje uit de oven

Koolvispakketje uit de oven met venkel

| 500 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Lactose
Melk
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Koolvisfilet
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 g Bakolie (of roomboter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.502 g
water-reduction-scoreWater34,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie of bakpapier om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).
  3. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en roerbak de wortels en venkel enkele minuten.
  4. Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie (of in de ovenschaal) en leg de koolvisfilet erbovenop. Breng op smaak met peper en zout. Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis. Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge en citroensap. Rasp wat citroenschil erboven en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.
TIPOok lekker met verse dille.

II

Het eten van vis is hartstikke gezond! Koolvis behoort tot de magere vissoorten en bevat minder dan 5% vet. Het regelmatig eten van vis is voornamelijk gezond vanwege het onverzadigde vet, vitamine B12, vitamine B6 en jodium, fosfor en seleen. De omega-3-vetzuren in vis hangen sterk samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. We eten de koolvis lekker in een pakketje uit de oven met venkel en wortels.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie500 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker17 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit22 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Vis