200 g KoolvisfiletHerkomst: fish & more - ekomenu maatwerk
170 g Fusilli (GV)Herkomst: IDorganics
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
300 ml Water
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit79 Punten
CO2eq1.231 g
Water16,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de venkel en verwijder de stelen (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Leg de stelen opzij en snijd de venkelknol klein. Breng het water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Verhit bakolie in een hapjespan of braadpan en bak de kleingesneden venkel 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de groentebouillon bij de venkel, temper het vuur en laat afgedekt 10 minuten stoven. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en voeg de soja cuisine toe.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de venkelstelen in dunne plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en venkelplakjes zacht en glazig (5-10 minuten).
Breng water aan de kook voor de fusilli. Voeg een snuf zout toe en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de koolvisfilet gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de koolvisfilet met de ui, venkelplakjes en pasta. Schenk de venkel-roomsaus erover. Garneer met wat venkelgroen.
TIPHet is ook heel erg lekker om de vis een krokant korstje te geven van (glutenvrij) paneermeel met knoflook en verse dille.
II
Vandaag een heerlijk gerecht met venkel, verstopt in een fluweelzachte saus. Venkel heeft een anijsachtige smaak en kan zowel rauw, bijvoorbeeld in salades, als warm gegeten worden. De smaak van venkel komt vooral erg goed tot zijn recht in combinatie met vis. Italianen zijn er dol op en eten per persoon zo’n 7 kilo venkel per jaar. Wij blijven daar ver achter! Wist je dat venkel de spijsvertering bevordert en de adem verfrist?