1 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
1 st Knoflookteen
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
3 st Ei
200 g MaïsHerkomst: Luna e Terra
25 g Pinda's
0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
600 ml Water
1 el Sojasaus
2 el Bakolie of roomboter
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de eieren. Kook in 8-10 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze. Schil intussen de gember en rasp fijn. Maak een marinade van de sojasaus, gember en olie en leg de eieren erin. Zet opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Verhit olie in een ruime bakpan of soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten op een middelhoog vuur.
Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de spinazie grondig en voeg samen met de maïs toe aan de pan (bewaar wat spinazie om het gerecht mee te garneren). Schenk het water erbij, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur.
Schil de koolraap en snijd in plakken van 1-2 centimeter breed. Schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noodles). Verhit olie of roomboter in een bakpan en roerbak de koolraap noodles in circa 3 minuten beetgaar.
Doe de koolraapnoodles en de eieren met marinade bij de soep en garneer met een beetje spinazie en de pinda’s.
TIPOok erg lekker met verschillende toppings, zoals paddenstoelen, bosui, kiemen en sesamzaadjes.
II
Koolraap is erg rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als 'de citroen van het noorden'. Het heeft een ruwe groengele schil en wordt meestal gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zacht zoete en bijzonder aromatische smaak. Geschikt om te koken, stoven, frituren en in een puree. De heerlijke smaak komt het best tot zijn recht als de koolraap wordt gestoofd in roomboter.
Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.