Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne met witte kool

| 530 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Lactosevrij, Ketogeen, Afvallen
Selderij
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: lepelaar
  • 200 g Rundergehakt
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 250 g SoepgroentenHerkomst: Udea Snijderij
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.613 g
water-reduction-scoreWater70,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het runderghakt erbij en bak rul. Voeg de soepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Verwijder voorzichtig een paar mooie bladeren van de witte kool en verwijder de harde nerven. Je moet tenminste 2 á 3 lagen ermee kunnen maken. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  5. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje koolbladeren, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje koolbladeren en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  6. Bak de lasagne circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPMaak een frisse koolsla van de resterende witte kool. Lekker met appel en rozijnen en een yoghurt-knoflookdressing.

II

Witte kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Vanwege de neutrale smaak, kun je er eindeloos mee variëren. Vandaag gebruiken we de witte koolbladeren als vervanger voor de lasagnebladen. Van de overgebleven witte kool kun je een heerlijke koolsla maken. Of gebruik de bladeren eens als wrap om eten in te serveren.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie530 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker22 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Rund