Koolhydraatarme groentestoof

Koolhydraatarme groentestoof met raapjes en kalfsgehaktballetjes

| 525 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Rund
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
  • 2 el TijmHerkomst: het blauwe huis
  • 0.5 st Groentebouillontablet, zoutarm
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 200 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook. Was de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi tijm erover en laat de raapjes en pompoen 15-20 minuten afgedekt stoven.
  3. Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe het bij de pan en laat in het vocht garen.
  4. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken.
  5. Serveer de groentestoof in diepe borden.
TIPOok lekker met sperziebonen.

II

Vandaag een lekker stoofpotje met meiraapjes. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie525 kcal
Koolhydraten13 g
Vet31 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout0.8 g

Allergenen informatie

Rund
Mais