Breng het water aan de kook. Was de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi tijm erover en laat de raapjes en pompoen 15-20 minuten afgedekt stoven.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe het bij de pan en laat in het vocht garen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken.
Serveer de groentestoof in diepe borden.
TIPOok lekker met sperziebonen.
II
Vandaag een lekker stoofpotje met meiraapjes. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.