KOKEN - Noodles met gemarineerde kip

KOKEN - Noodles met gemarineerde kip en broccoli

| 774 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Lekker snel, Lactosevrij
Gluten
Sojabonen
Kip
Paprika
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman

Zelf toevoegen

  • 1 el Sambal
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olie
  • 1 el Azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.470 g
water-reduction-scoreWater64,8 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kipdijbeenfilet in stukken of reepjes. Meng de sojasaus, azijn, olie, knoflook en sambal door elkaar tot een marinade. Doe de kip in de marinade en laat 10 minuten staan.
  2. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in stukken. Breng een pan met water aan de kook en blancheer of stoom de broccoli beetgaar in 5-8 minuten. Giet het water af en spoel de broccoli koud af.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle repen.
  4. Verhit een olie in een wok of bakpan en bak de ui, de gemarineerde kip en paprika in circa 8 minuten bruin en gaar. Schenk aan het eind de overgebleven marinade erbij.
  5. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de mie noodles in 12-14 minuten gaar. Giet het water af en schep de broccoli en het kipmengsel erdoor.
TIPJe kunt de noodles ook koken in het kookwater van de broccoli. Ook erg lekker met kerriepoeder.

II

Vandaag maken we een recept met heerlijke biologische broccoli van Bruinsma bio in Sexbierum. Broccoli mag graag groeien op winderige plekken (zoals bij de waddenkust) waar de oogst minder last heeft van vliegen en insecten, maar ook schimmels. De zavelige grond leent zich uitstekend voor het verbouwen van deze groente. Het broccoli seizoen begint omstreeks begin juni en loopt door tot het midden van november.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie774 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit41 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Sojabonen
Kip
Paprika
Tarwe