Keto Moussaka met champignon-roomsaus ! Weinig koolhydraten

572 kcal
350 g groente

KETOGEEN Een moussaka bevat meestal aubergine, aardappel en een bechamelsaus. Wij maken een ketogene variant zonder de aardappels. Het woord moussaka betekent ‘fris’ in het Arabisch, omdat dit gerecht daar meestal koud wordt opgediend. Deze moussaka eten we vandaag warm met een heerlijk krokant laagje kaas. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Moussaka met champignon-roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
  • 200 g Cherry tomaten in blik Herkomst: La Bio Idea
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was de aubergine en snijd in dunne plakken. Breng een pan met een klein laagje water en een flinke snuf zout aan de kook en kook de aubergine plakken 3 minuten. Giet daarna het water af en laat de aubergine heel goed uitlekken in een vergiet (of druk het vocht eruit met je handen).
  3. Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook en champignons 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe dan de crème fraîche erbij en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was intussen de courgette en schaaf of snijd in hele dunne plakken.
  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een deel van de cherry tomaten in blik. Beleg vervolgens met verschillende lagen: courgette, champignon-roomsaus, cherrytomaten in blik, kaas en aubergine. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. Kruid de laagjes tussendoor met Italiaanse kruiden, zout en peper en eindig met de geraspte kaas.
  6. Plaats de schaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
TIP
Je kunt de aubergine ook bakken of grillen in de oven.
4,4
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -29%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie572 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet46 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit18 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten