Courgette quinoa salade met roodlof mozzarella en sinaasappeldressing
3,5
789 kcal
310 g groente
Deze salade kun je warm of koud eten, net waar jij zin in hebt. Roodlof is een frisse groente, die je perfect als toevoeging bij een salade kunt eten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 150 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
- 1 st Sinaasappel Herkomst: OTC
- 150 g Mini mozzarella Herkomst: Zuger
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 1 el (Balsamico)azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf en kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
- Rooster de hazelnoten in een droge bakpan. Schep ze uit de pan en leg apart. Snijd de courgette in plakjes. Verwarm de olie in een dezelfde bakpan en bak de courgette 2-3 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur laag en houd warm. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de roodlof door de helft. Smeer het snijvlak in met olie. Verwarm een grillpan en gril de rooflof aan de snijkanten totdat je een mooie grillstreep hebt.
- Maak een dressing van het rasp en het sap van de sinaasappel, olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, peper en zout. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Voeg de mozzarella toe aan de dressing en schep om.
- Pluk de basilicum. Meng de quinoa met de courgette en basilicum en meng de helft van de dressing erdoor. Schep dit op de borden. Verdeel de roodlof, hazelnoten, mozzarella en de rest van de dressing erover.
TIP
Heb je geen grillpan? Dan kun je de roodlof ook bakken in een gewone pan. Voor meer pit breng je de courgette verder op smaak met chilivlokken en/of gemalen komijn. 3,5
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 146%
Vitaliteit + 72%
CO2 eq -57%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Eiwitrijk, 9 maanden, Glutenvrij, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie789 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker16 g
Vet41 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk