100 g Zongedroogde tomaten-tahiniHerkomst: florentin
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
200 g Kikkererwten
1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
50 ml Water
1 el Olijfolie extra vierge
2 el Paprikapoeder
1 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een koekenpan of wok en bak de kikkererwten eerst rondom bruin. Temper vervolgens het vuur en bak nog 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper)
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Schil intussen de wortels en koolrabi en maal ze grof met een keukenmachine, spiraalsnijder of rasp met een handrasp (of snijd heel klein met een scherp mes). Was de rode kool en laat goed uitlekken.
Voor de dressing doe je de zongedroogde tomaten-tahini in een kommetje. Roer met olijfolie extra vierge en water tot een glad sausje.
Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de tahin dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten en verse koriander. Serveer de volkoren couscous ernaast.
TIPOok erg lekker met geroosterde sesamzaadjes en limoensap. Eet je liever iets warms? Dan kun je de groenten ook kort roerbakken op een hoog vuur.
II
Deze kleurrijke salade van rode kool, koolrabi, wortels en kikkererwten is niet alleen mooi om te zien, maar ook verrassend lekker door de zongedroogde tomaten-tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Deze pasta wordt vaak gebruikt als basis voor hummus, maar is ook heerlijk op brood. We gebruiken de tomaten-tahin in dit gerecht als basis voor een heerlijke dressing.