100 g Zongedroogde tomaten tahinHerkomst: florentin
200 g Kikkererwten
Zelf toevoegen
50 ml Water
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de kikkererwten eerst rondom lichtbruin. Temper vervolgens het vuur en bak de kikkererwten 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Schil intussen de wortels en koolrabi en maal ze grof met een keukenmachine of rasp met een handrasp (of snijd heel klein met een scherp mes). Voor een koude salade houden we de groenten rauw. Heb je liever een warmere salade? Dan kun je de groenten ook kort op een hoog vuur roerbakken.
Voor de dressing verdunnen we de zongedroogde tomaten tahin met olijfolie extra vierge en water (totdat de dressing net vloeibaar is).
Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten en verse koriander. Serveer de volkoren couscous ernaast.
TIPOok heel erg lekker met cashewnoten en verse limoen.
II
Deze kleurrijke salade van rode kool, koolrabi, wortels en kikkererwten is niet alleen mooi om te zien, maar ook verrassend lekker door de zongedroogde tomaten tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Deze pasta wordt vaak gebruikt als basis voor hummus, maar is ook heerlijk op brood. We gebruiken de tomaten tahin in dit gerecht als basis voor een bijzondere dressing.