Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaatjes en halveer ze. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken.
Voor het ontzuren van de tomatenpuree verwarm je olie in een bakpan. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Door het ontzuren wordt de smaak zacht en zoet.
Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree. Beleg met de groenten en mozzarella. Dat kan in nette vakken, maar ook gewoon door elkaar. Verdeel de mozzarella erover.
Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de oven. Druppel vlak voor het serveren olijfolie erover en garneer met mizuna.
TIPHeb je groenten over? Roerbak deze dan en serveer ernaast.
II
Wie is er nou niet dol op pizza! Onze pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, temidden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!