200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
150 g PastinaakHerkomst: Arenosa
1 st UiHerkomst: TVA Organics
2 el Tzatziki kruidenHerkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
2 el Citroensap
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Voor de tzatziki pel je de knoflook. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof in een keukenmachine of met een rasp. Doe de komkommerrasp in een zeef, bestrooi met zout en zet even opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Druk het vocht uit de komkommer en dep droog. Meng de komkommerrasp met yoghurt en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met citroensap en tzatziki kruiden.
Pel de ui en snijd in partjes. Schil de pastinaak, was de courgette en aubergine en snijd in de lengte in dunne repen of plakken. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de groenten lichtbruin aan alle kanten (je kunt de groente ook grillen in een grillpan).
Dep de kip droog en rijg de kipblokjes aan een spiesje. Bak de kipspiesjes rondom bruin en gaar. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Serveer de kipspiesjes met de tzatziki saus en de gebakken/gegrilde groenten ernaast.
TIPJe kunt ook geroosterde paprika's. tomaatjes en ui aan het spietje prikken.
II
Ben je weleens op vakantie geweest in Griekenland? Dan heb je vast en zeker weleens tzatziki geproefd. Deze frisse saus wordt gemaakt van yoghurt, komkommer, olijfolie, citroensap en lekker veel knoflook. Heerlijk in combinatie met kipspiesjes en gegrilde groenten.