15 g Groene thaise currypastaHerkomst: Onoff Spices
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
Zelf toevoegen
2 el Sojasaus
1 el (Sesam)olie
1 el Bruine suiker
25 ml Water
1 el Appelciderazijn
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq1.885 g
Water84,6 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng de kip op smaak met peper en zout. Pel de ui en snijd in stukken. Was de paksoi en snijd in stukken. Verhit olie in een bakpan en bak de kip gaar in 15 minuten. Bak de laatste 5 minuten de ui en de paksoi mee.
Klop de ingrediënten voor de pindasaus (pindakaas, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, currypasta, appelciderazijn, knoflook, gember en water) bij elkaar in een kom. Zorg ervoor dat het mooi glad is en de pindakaas ook geen klontjes meer heeft. Proef en voeg indien nodig meer currypasta toe.
Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles in 3-4 minuten gaar. Spoel de noodles daarna af met koud water en laat goed uitlekken.
Giet de saus over in een pannetje en verwarm kort. Giet over de noodles en schud om zodat alle noodles wat saus meekrijgen. Bewaar eventueel nog wat voor over de kip.
Garneer met gehakte bosui, gehakte pinda’s, rode peper en sesamzaadjes. Voeg als laatste wat schijfjes limoen toe.
TIPEet je liever vegetarisch? Vervang de kip dan door vega gehakt. Ook erg lekker met wat edamame boontjes.
II
24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke kipsaté noodles. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee