1 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
2 g Kipdrumsticks
5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Doperwten
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
600 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit79 Punten
CO2eq835 g
Water29 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui samen met de kipdrumsticks kort aan (2 minuten). Blus af met het water en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erover, temper het vuur en laat afgedekt zachtjes koken.
Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine reepjes. Houd daarbij het witte en groene deel gescheiden. Voeg de wortels en het paksoi wit toe aan de soep en kook 15 minuten mee, met de deksel op de pan.
Haal na 15-20 minuten de gare kip drumsticks uit de soep en laat even afkoelen. Trek met je schone vingers (of met twee vorken) het vlees van het bot af. Pluk het enigszins uit elkaar en doe het kippenvlees weer terug in de pan. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de doperwten af en spoel ze in een zeef af onder de kraan. Voeg 5 minuten voor het serveren de doperwten en het paksoi groen toe aan de soep en kook zachtjes mee.
Snijd de verse peterselie fijn. Serveer de soep in soepkommen en garneer met verse peterselie.
TIPVoeg voor een oosters tintje een scheutje ketjap of sojasaus toe aan de soep.
II
Vandaag hebben we - in het midden van de winter - een goed gevulde kippensoep op het menu. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je echt beter maakt, dat is niet helemaal zeker maar lekker is het sowieso.