Kippenpastei met puree

Kippenpastei met puree en groenten

| 866 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Seizoen, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden
Mais
Lactose
Kip
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 200 ml Water
  • 200 ml Melk
  • 40 el Meel
  • 40 g Roomboter
  • 0.5 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.906 g
water-reduction-scoreWater46,7 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp met een pureestamper tot een puree.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui met de kipfilet bruin en gaar. Schep daarna uit de pan en zet even opzij. Bak dan de champignons, prei en wortels in dezelfde pan op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
  4. Smelt intussen de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Laat het meel op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde melk en water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke romige saus. Roer de kip en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPOok erg lekker met wat doperwtjes.

II

Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een kippenpastei is een ragout met een dakje. Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een romige ragout met kip en groenten en een topping van aardappelpuree. Je kunt hiervoor 1 grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie866 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker20 g
Vet41 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit34 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Lactose
Kip
Melk