200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
150 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st PreiHerkomst: Peeters
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
40 el Meel
40 g Roomboter
0.5 el Bakolie
200 ml Water
200 ml Melk
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit75 Punten
CO2eq1.882 g
Water48,2 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer met een staafmixer (of gebruik een pureestamper).
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui met de kipblokjes bruin en gaar. Schep uit de pan en zet even opzij. Bak dan de champignons, prei en wortels in dezelfde pan en roerbak op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
Smelt intussen de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde melk en water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke romige saus. Roer de kip en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de knolselderijpuree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPOok erg lekker met doperwtjes.
II
Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een kippenpastei is een ragout met een dakje. Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een koolhydraatarme variant met een topping van knolselderij puree. Je kunt voor de pastei 1 grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.