Kimchi fried rice met pinda's en spicy komkommersalade
4,0
739 kcal
320 g groente
Kimchi is gefermenteerde kool, in Korea gemaakt met veel pit. Deze variant uit Nederland wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. Kramer krijgt witte kool binnen, wat ze verwerken tot koolsliertjes. Hierna begint het inmaakproces. De kool wordt van augustus tot december opgeslagen in diepe putten, waar natuurlijke fermentatie tot zuurkool plaatsvindt.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
- 1 tl Gember Herkomst: Befair
- 150 g Kimchi Herkomst: Kramer
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 2 el Sojasaus
- 3 el (Sesam)olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en roer los.
- Snijd de komkommer dun met een kaasschaaf of mandoline boven een afsluitbaar bakje. Snijd de bosui in ringetjes. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de bosui en alle gember toe, samen met de sojasaus en (sesam)olie. Schep ook een klein beetje kimchi erbij. Dek het bakje af, schud goed door elkaar en zet in de koelkast.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een brede bakpan en bak de paprika 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de kimchi en de rijst toe en roerbak een paar minuten.
- Serveer de kimchi fried rice met de komkommersalade. Strooi de overgebleven bosui en pinda's over het gerecht.
TIP
Erbij: een komkommersalade die viraal ging op TikTok. Geinig, maar je mag hem natuurlijk ook gewoon in een kom klaarmaken ...4,0
Meet hoe goed je eet
True price -48%
Groente + 154%
Vitaliteit + 72%
CO2 eq -80%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie739 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker9 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels10 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Pinda's