Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry met frisse komkommer

| 668 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Lekker snel, Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Vegan, Vegetarisch, Variatie
Peulvruchten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Kikkererwten
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.427 g
water-reduction-scoreWater57 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Verwarm bakolie in een grote pan en fruit de knoflook en ui 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en voeg deze samen met de paprika, tomatenstukjes en kokosmelk toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden, lepel de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer op het laatst toe aan de curry en verwarm 2 minuten mee.
  6. Serveer de volkoren basmatirijst met een flinke schep kikkererwtencurry.
TIPDeze curry is ook erg lekker met verse stukjes fruit, zoals mango of ananas! Of kleur de curry geel met kurkuma.

II

Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. Variatie is 'key'. We maken hem vandaag met onder andere komkommer en gele paprika. Maar probeer bijvoorbeeld ook eens andere groenten zoals wortel, bleekselderij of spinazie toe te voegen, of probeer de curry eens met quinoa of andere peulvruchten. De basis van dit recept is heerlijk!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie668 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker15 g
Vet30 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander