25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
200 ml Kokosmelk
1 st Knoflookteen
200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Kikkererwten
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.427 g
Water57 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Verwarm bakolie in een grote pan en fruit de knoflook en ui 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en voeg deze samen met de paprika, tomatenstukjes en kokosmelk toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen.
Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden, lepel de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer op het laatst toe aan de curry en verwarm 2 minuten mee.
Serveer de volkoren basmatirijst met een flinke schep kikkererwtencurry.
TIPDeze curry is ook erg lekker met verse stukjes fruit, zoals mango of ananas! Of kleur de curry geel met kurkuma.
II
Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. Variatie is 'key'. We maken hem vandaag met onder andere komkommer en gele paprika. Maar probeer bijvoorbeeld ook eens andere groenten zoals wortel, bleekselderij of spinazie toe te voegen, of probeer de curry eens met quinoa of andere peulvruchten. De basis van dit recept is heerlijk!