Breng water aan de kook. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water en zet opzij.
Breng een steelpan met een klein laagje water aan de kook. Schil de bietjes, snijd in kleine blokjes en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten met de bieten mee. Giet daarna het water af en spoel de bieten en sperziebonen onder de koude kraan.
Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en karamelliseer de ui met knoflook op een laag vuur in 5-10 minuten goudbruin, zoet en zacht.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de chorizo in smalle reepjes. Voeg de chorizo en kikkererwten toe aan de pan en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
Was de rucola en laat goed uitlekken. Maak een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper. Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer op een mooie schaal.
TIPVoeg wat verse basilicum bladeren toe voor extra smaak.
II
Rucola heeft een pittige smaak en wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Rucola zijn de blaadjes van mosterdkruid en is ook bekend onder de namen roquette, raketsla, notensla en uiteraard mosterdkruid. De smaak is pittig, iets bitter en nootachtig. Onze biodynamische rucola is afkomstig van Siete Neef uit 's Gravenzande en is verkrijgbaar van april t/m november. De verpakking is gecertificeerd composteerbaar en mag bij het GFT afval.