Kikkererwten salade bowl

Kikkererwten salade bowl met tomaten-tahindressing en koolrabi

| 561 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Koriander
Sesamzaad
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
  • 100 g Zongedroogde tomaten-tahinHerkomst: florentin
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 10 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 200 g Kikkererwten

Zelf toevoegen

  • 50 ml Water
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de kikkererwten rondom bruin. Temper vervolgens het vuur en bak nog 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de laatste 2 minuten de sesamzaadjes toe en bak mee.
  2. Schil intussen de wortels en koolrabi en maal ze grof met een keukenmachine, spiraalsnijder of rasp met een handrasp (of snijd heel klein met een scherp mes). Was de rode kool en laat goed uitlekken. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortelrasp met de gember 1 minuut. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  4. Voor de dressing doe je de tomaten-tahin in een kommetje. Roer de olijfolie extra vierge en water erdoor tot een glad sausje.
  5. Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten, sesamzaadjes en verse koriander.
TIPHeb je liever een warmere salade? Dan kun je alle groenten ook kort op een hoog vuur roerbakken. Ook heel erg lekker met verse limoen.

II

Deze kleurrijke salade van rode kool, koolrabi, wortels en kikkererwten is niet alleen mooi om te zien, maar ook verrassend lekker door de zongedroogde tomaten-tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Deze pasta wordt vaak gebruikt als basis voor hummus, maar is ook heerlijk op brood. We gebruiken de tomaten-tahin in dit gerecht als basis voor een bijzondere dressing.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie561 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker6 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels21 g
Zout1.5 g

Allergenen informatie

Koriander
Sesamzaad
Peulvruchten
Mais