Kikkererwten curry

Kikkererwten curry met tomaat en paprika

| 636 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Vegan, Lactosevrij
Sojabonen
Koriander
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 200 g Kikkererwten
  • 200 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.075 g
water-reduction-scoreWater32,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst af in een zeef onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar en giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de courgette en tomaat en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de paprika, courgette en tomaat enkele minuten mee.
  3. Voeg de gele currypasta en soja cuisine toe. Proef de curry tussendoor en gebruik zoveel currypasta je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en roer ze door de curry. Verwarm enkele minuten mee.
  5. Serveer de volkoren basmatirijst met de kikkererwtencurry ernaast.
TIPOok erg lekker met verse koriander en cashewnoten.

II

Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven die voor komen in veel Aziatische landen. In Nederland gebruiken we de term curry meestal om een aromatisch, sausachtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basisingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta. Vandaag gebruiken we een milde Thaise gele currypasta in combinatie met tomaten, ui, paprika en kikkererwten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie636 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker17 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout2.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Koriander
Peulvruchten
Mais