Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de currypasta beetje bij beetje toe en roer goed door elkaar. Doe dan de paprika, tomatenstukjes en kokosmelk erbij, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met (chili)peper.
Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden, lepel de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees klein. Voeg de komkommer op het laatst toe aan de curry en verwarm 2 minuten mee.
Serveer de volkoren basmatirijst met een flinke schep kikkererwtencurry.
TIPDeze curry is ook erg lekker met verse stukjes fruit, zoals mango of ananas.
II
Curry wordt vaak gegeten in Aziatische landen. Wij gebruiken de term curry meestal om een aromatisch, saus-achtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basisingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta. Wij de curry vandaag met onder andere komkommer en paprika.
'Inspired by Ralph Moorman'