Verhit bakolie in een wok of braadpan en braad de kipdrumsticks rondom aan. Breng op smaak met zout en peper. Doe de khao soi kruidenpasta erbij, blus af met de kokosmelk en het water en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en gaar de kipdrumsticks ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat de kip lekker gaar is en makkelijk van het bot loslaat.
Pel intussen de ui en snijd in partjes. Snijd de paksoi in repen en houd daarbij het wit en groen gescheiden. Was grondig onder de kraan. Was de courgette en snijd of schaaf in dunne slierten / noodles (gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder).
Voeg de ui en het paksoi-wit toe aan de soep en verwarm met de kip mee (bewaar een beetje knapperige paksoi en voeg op het allerlaatste moment toe).
Klop de eieren los met zout en peper. Verhit bakolie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd de omelet in repen en leg opzij. Roerbak de courgette-noodles 1 minuut in dezelfde pan. Het is lekker als de courgette nog een 'bite' heeft.
De laatste 5 minuten doe je het groene paksoi blad bij de khao soi. Proef en voeg eventueel een scheutje water toe.
Breng water aan de kook voor de taugé. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct koud af zodat het gaarproces stopt. Verdeel de courgette-noodles en een kipdrumstick over de borden en schep de khao soi erop (je kunt ook het vlees van het botje halen voordat je de khao soi serveert). Garneer met de ei-noodles en taugé.
TIPOok erg lekker met rode peper en verse koriander of vers citroenblad.
II
Deze zoet-pittige kokossoep komt oorspronkelijk uit Chiang Mai (Noord-Thailand) en wordt traditioneel geserveerd met kipdrumsticks en eiernoodles. Een heerlijke combinatie! De eiernoodles, kip en groenten zorgen ervoor dat het een complete maaltijdsoep is. Khao soi wordt traditioneel met eetstokjes gegeten. Durf jij dat aan?