Keto zalm en papillote met een zomerse salade ! Weinig koolhydraten
4,4
586 kcal
400 g groente
KETOGEEN En papillote is een bereidingswijze waarbij je de ingrediënten in bakpapier of aluminiumfolie gaar stoomt in de oven. 'En papillote' betekent is het Frans niets anders dan 'in folie', maar het klinkt net wat chiquer. Super makkelijk en het kan bijna niet misgaan. Check wel even goed of de zalm gaar genoeg is.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 2 el Olijfolie
- 15 g Boter
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zorg dat de oven goed heet is.
- Gebruik per persoon een vel bakpapier of aluminiumfolie en leg de zalm in het midden. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper en leg er een schijfje citroen op. Vouw de goed dicht zodat er geen lucht uit het pakketje kan ontsnappen en laat de zalm 15 minuten in de oven garen.
- Was intussen de courgette en paprika. Snijd de courgette in dunne plakjes (of gebruik een mandoline) en snijd de paprika in reepjes.
- Verhit olie of boter in een bakpan en roerbak de courgette en paprika 8-10 minuten. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes. Meng in een kom de sla met de avocado, courgette en paprika. Breng op smaak met zout en peper, een kneepje citroensap en wat olijfolie. Serveer de salade met de zalm en papillote ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker om dille bij het zalmpakketje te doen.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 217%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -69%
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie586 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker10 g
Vet48 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit26 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis