Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel gescheiden). Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie in een grote bakpan. Bak de champignons, het witte deel van de paksoi en de knoflook 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met sojasaus en (chili)peper. Voeg het groene deel van de paksoi toe en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.
Verhit olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de bloemkoolrijst in 2-3 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de bloemkoolrijst met de groenten en strooi de pinda's erover.
TIPJe kunt de paksoi ook in plakken of parten snijden en grillen op een grilplaat of op de BBQ. Hou je van pit? dan is het leuk om de pinda's te roosteren en vervolgens met sambal te mengen.
II
KETOGEEN Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. Letterlijk vertaald heet paksoi in het Chinees 'oliegroente'. Dat komt omdat Chinezen hun wokolie uit paksoizaad halen. Om paksoi goed te proeven, is het lekker de groente slechts kort te bereiden (roerbakken, stomen of rauw eten).
Let op dit is een ketogeen gerecht: laag in koolhydraten en hoog in vet.