Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel gescheiden). Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd klein.
Verhit olie in een grote bakpan. Bak de paddenstoelen, het witte deel van de paksoi en de knoflook 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met piri piri kruiden, sojasaus, zout en (chili)peper. Bak het groene deel van de paksoi mee en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst op een middelhoog vuur in circa 3 minuten beetgaar.
Serveer de groenten in kokossaus met de bloemkoolrijst en strooi de pinda's erover.
TIPDit gerecht is ook erg lekker met pindasaus.
II
KETOGEEN Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar bij ons vind je paksoi steeds vaker op het menu. Vandaag leveren we hele bijzondere paddestoelen. De nameco valt vooral op vanwege zijn roodbruine, glanzende hoedje. De smaak is nootachtig en de nameco blijft ook knapperig na bereiding.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.