Keto Vogelnestjes

Keto Vogelnestjes met bloemkool en alfafa

| 581 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Peulvruchten
Varken
Ei
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
  • 200 g Gehakt, half om half
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Ei
  • 0.5 bakje AlfalfaHerkomst: de Peuleschil

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olie (of roomboter)

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng water aan de kook voor de eieren en kook in 10 minuten gaar. Spoel daarna de eieren af onder de koude kraan en pel ze.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Kneed het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en verdeel het in gelijke porties. Rol per persoon 1 gehaktbal, leg de bal in je hand en duw er een kuiltje in, ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed voorzichtig het vlees eromheen (met vochtige handen). Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen totdat het ei naadloos zit ingepakt.
  3. Verhit olie in een bakpan of braadpan en bak de vogelnestjes samen met de ui rondom lichtbruin. Zet daarna de pan in de oven en laat nog 15 minuten garen (of leg de vogelnestjes voorzichtig in een ovenschaal).
  4. Snijd de roosjes van de bloemkool en de stronk in stukken. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de bloemkool in 8-10 minuten beetgaar. Doe de alfafa in een zeef en blancheer ze door het kokende water van de bloemkool erover te gieten. Spoel de alfafa daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
  5. Snijd met een vlijmscherp mes elke gehaktbal doormidden en leg de helften op het bord. Serveer de bloemkool ernaast en garneer met de alfafa.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak dan de vogelnestjes op een laag vuur gaar in een braadpan.

II

Een vogelnestje is een gerecht dat bestaat uit een hardgekookt ei met eromheen een gehaktbal. Normaal gesproken wordt dit gerecht gefrituurd maar wij bakken hem in de pan. We serveren het vogelnestje met wat alfalfa zodat het echt op een nestje lijkt. Daarnaast serveren we bloemkool. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie581 kcal
Koolhydraten5 g
Suiker5 g
Vet46 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit33 g
Vezels8 g
Zout0.7 g

Allergenen informatie

Peulvruchten
Varken
Ei
Rund