Keto Shakshuka met ei, spekjes en pittige pinda's ! Wenig koolhydraten
4,0
557 kcal
250 g groente
KETOGEEN Shakshuka is een heerlijk Noord-Afrikaans gerecht dat als ontbijt, lunch of avondeten gegeten kan worden. De basis bestaat uit tomaat, ui, paprika, kruiden als paprika- en komijnpoeder en eieren. Er wordt ook vaak brood of flatbread bij gegeten. Deze keto variant maken we met prei, verse spekblokjes en pinda's. En uiteraard zonder het brood zodat het weinig koolhydraten bevat. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 3 el Olie
- 1 tl Sambal
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de spekjes nog wat kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak de spekjes knapperig.
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Voeg de prei en tomaat toe aan de pan met spekjes en bak mee. Pers de knoflook erboven uit en kruid met de ras el hanout, zout en peper. Laat pruttelen op een middelhoog vuur.
- Maak holtes en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Doe een deksel op de pan en laat 8-10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
- Snijd de koriander klein. Hak de pinda's grof en rooster in een droge bakpan. Zet het vuur uit, voeg op het laatst de koriander en sambal toe en hussel door elkaar.
- Strooi de pittige pinda's over de shakshuka en garneer met de overgebleven koriander.
TIP
Hou je niet van pit? Laat de sambal achterwege.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 98%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -65%
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie557 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker11 g
Vet46 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Varken
Pinda's
Ei
Paprika
Koriander