Verwarm de oven voor op 220 °C. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de aubergine en snijd in kleine stukken of in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de tomaatjes en snijd doormidden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de groenten erin. Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd klein en strooi over de groenten.
Snijd de fetakaas voorzichtig doormidden en bestrijk met olijfolie. Doe de sesamzaadjes in een plat bakje en haal de feta door de sesamzaadjes. Zorg ervoor dat de fetakaas volledig bedekt is met de sesamzaadjes.
Leg de fetakaas bij de groenten, besprenkel met de overgebleven olijfolie en breng op smaak met peper. Bak de Saganaki 20-25 minuten totdat de groente zacht is en de sesamkorst goudbruin.
Serveer de Saganaki met de gegrilde groenten.
TIPBesprenkel de fetakaas voor het opdienen met citroensap.
II
Saganaki is een Grieks kaasgerecht dat is vernoemd naar het pannetje waarin het gebakken wordt. Saganaki betekent letterlijk 'kleine bakpan'. Saganaki met sesamkorst is een van de vele varianten en vandaag serveren wij hem met lekker veel groenten. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.
Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet en laag in koolhydraten