0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
500 ml Water
1 g Bakolie (of roomboter)
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.811 g
Water63,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de prei in ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit olie in een soeppan en bak de prei en knoflook 2 minuten. Voeg het water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Doe de broccoli erbij en kook het geheel 15 minuten.
Maak basilicum-olie door de basilicum met de olijfolie te pureren (met een vijzel of een staafmixer). Snijd de pancetta klein. Verhit een droge bakpan en bak de pancetta krokant.
Haal de pan met soep van het vuur en voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vind. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kommen en druppel de basilicum-olie erover. Garneer de soep met de krokante pancetta.
TIPDe soep is ook erg lekker met een beetje mosterd.
II
De broccoli is verwant aan de bloemkool, ze zijn namelijk familie van elkaar. De roosjes van een broccoli lijken op borsteltjes. Zo werken ze ook in je mond, als je kauwt op een stukje rauwe broccoli poetst het alle slechte bacteriën weg. De broccoli is rijk aan vitamine B11, C en K. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling in je lichaam.
Let op dit is een ketogeen gerecht: laag in koolhydraten en hoog in vet.