Keto roerbak van shoarma en spruitjes

Keto roerbak van shoarma en spruitjes met champignonsaus

| 539 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Paprika
Lactose
Varken
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 75 g KruidenroomkaasHerkomst: oma
  • 200 g Varkensshoarma
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 30 g Roomboter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit65 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.697 g
water-reduction-scoreWater72,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  2. Verwarm roomboter in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het shoarmavlees op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij.

  3. Bak de spruitjes en champignons al omscheppend 10 minuten in de pan. 

  4. Doe de shoarma terug in de pan en schep de roomkaas erdoor. Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken.
  5. Serveer de spruitjes schotel op mooie borden.
TIPHoud je van meer pit? Voeg dan wat sambal toe.

II

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Spruitjes zijn de meest vitaminerijke wintergroente en zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en kalium. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie539 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker4 g
Vet41 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit27 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Lactose
Varken
Melk