Pel de knoflook en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook en gember 1 minuut.
Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Was de paksoi en snijd klein. Roerbak de helft van de bosui en paksoi enkele minuten mee met de knoflook.
Breng water aan de kook voor de taugé. Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Voeg het water en de kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de pindakaas, kurkuma en sambal toe en roer goed door elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en/of sambal.
Hak de pinda's klein. Serveer de soep met de overgebleven bosui, taugé en pinda's.
TIPJe kunt nog wat extra slagroom toevoegen om de soep nog romiger te maken.
II
Een voedzame maaltijdsoep lijkt misschien een uitdaging, maar dat valt gelukkig enorm mee. Een goed voorbeeld is deze pinda-kokossoep die we vandaag maken. We maken de soep met pindakaas en voegen sambal toe voor wat pit. We serveren de soep met pinda's, paksoi en taugé.
Let op dit is een ketogeen recept: laag in koolhydraten, hoog in vet.