1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
4 st Ei
75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
100 ml SlagroomHerkomst: Weerribben
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 g Boter
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit53 Punten
CO2eq4.433 g
Water118,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de eieren met de roomkaas tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat vervolgens 5 minuten rusten. Snijd daarna de 'pasta' in dunne slierten.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar en giet het water af.
Was de prei en snijd in halve ringen. Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 4 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli toe en bak enkele minuten mee.
Verwarm de slagroom in een steelpan op een middelhoog vuur. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat deze gesmolten is en er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met chilivlokken en zout.
Serveer de 'pasta' met de broccoli en prei en giet de kaassaus erover.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak het eimengsel dan in een ruime pan.
II
KETOGEEN. Het ketogene dieet richt zich op het eten van veel (gezonde) vetten en zeer weinig koolhydraten. Het doel hiervan is om het lichaam te laten overschakelen op het verbranden van vetten. Pasta bevat veel koolhydraten en is daarom niet geschikt voor een ketogeen dieet. Deze week maken we een heerlijke ketogene 'pasta', gemaakt van eieren en roomkaas. Eieren bevatten weinig koolhydraten en veel vitamine B2, B12 en A.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.